Risperdal

Risperidone

risperdalGeneerinen Risperdal on psykoosilääke. Sitä käytetään skitsofrenian sekä kaksisuuntaisen mielialahäiriön maniavaiheen hoitoon. Lääkettä voi käyttää myös autismin oireiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Mikä on lääkkeen vaikuttava aine?

Geneerinen Risperdal -lääkkeen vaikuttava aine on Risperidoni.

Geneerinen Risperdal -lääkkeen annostelu

Lääkettä otetaan lääkärin määräämän annostelun mukaan. Hoito tulee aina aloittaa pienellä määrällä lääkettä, jota tarvittaessa lisätään vähitellen. Lieviin psykoosioireisiin normaali annostus on 1 mg aamulla ja illalla. Vakavimmissa tapauksissa annostelu on 2 mg aamulla ja illalla.

Jos olet unohtanut ottaa annoksen, ota se heti, kun muistat. Jos on jo seuraavan annoksen aika, ota vain yksi annos ja jatka käyttöä normaalisti. Ala koskaan ota kahta annosta kerralla.

Jos luulet, että olet ottanut yliannostuksen lääkettä, ota välittämättömästi yhteyttä päivystykseen.

1mg × 30 tabletti
€ 39.44
€ 1.31
1mg × 60 tabletti
€ 45.87
€ 0.76
1mg × 90 tabletti
€ 53.22
€ 0.59
1mg × 120 tabletti
€ 60.06
€ 0.50
1mg × 180 tabletti
€ 85.87
€ 0.48
1mg × 360 tabletti
€ 161.46
€ 0.45
Ilmainen toimitus lentorahtina
2mg × 30 tabletti
€ 42.20
€ 1.41
2mg × 60 tabletti
€ 48.62
€ 0.81
2mg × 90 tabletti
€ 55.06
€ 0.61
2mg × 120 tabletti
€ 68.86
€ 0.57
2mg × 180 tabletti
€ 96.47
€ 0.54
2mg × 360 tabletti
€ 179.28
€ 0.50
Ilmainen toimitus lentorahtina
3mg × 30 tabletti
€ 45.87
€ 1.53
3mg × 60 tabletti
€ 55.05
€ 0.92
3mg × 90 tabletti
€ 64.24
€ 0.71
3mg × 120 tabletti
€ 78.51
€ 0.65
3mg × 180 tabletti
€ 110.93
€ 0.62
3mg × 360 tabletti
€ 208.21
€ 0.58
Ilmainen toimitus lentorahtina
4mg × 30 tabletti
€ 48.62
€ 1.62
4mg × 60 tabletti
€ 59.64
€ 0.99
4mg × 90 tabletti
€ 73.42
€ 0.82
4mg × 120 tabletti
€ 88.15
€ 0.73
4mg × 180 tabletti
€ 125.39
€ 0.70
Ilmainen toimitus lentorahtina

Miten Geneerinen Risperdal toimii?

Geneerinen Risperdal vaikuttaa keskushermostossa viestejä välittäviin aineisiin, kuten serotoniiniin ja dopamiiniin, tasoittaen ja rauhoittaen kiihtynyttä ja häiriintynyttä mielialaa.

Lääkkeen käyttöönoton jälkeen voi kestää viikkoja, ennen kuin tulokset alkavat näkyä. Lääkkeen käyttämistä ei tule lopettaa, vaikka vaikutukset eivät näkyisikään heti. Älä lisää annostusta ilma lääkärin määräystä. Lopeta käyttö vain, mikäli lääkäri sitä suosittelee. Lääkityksen käytöstä tulee keskustella säännöllisesti lääkärin kanssa käytön aikana.

Älä käytä Geneerinen Risperdal -lääkettä muihin tarkoituksiin kuin mihin se on tarkoitettu.

Mahdolliset sivuvaikutukset

Saatat tuntea huimausta tai uneliaisuutta Geneerinen Risperdal -lääkkeen käytön aikana. Älä aja autoa, käytä koneita tai tee muuta valppautta vaativaa työtä ennen kuin tiedät, kuinka lääke sinuun vaikuttaa. Älä nouse seisomaan tai istumaan liian nopeasti lääkkeen ottamisen jälkeen välttääksesi huimauksen tunnetta.

Geneerinen Risperdal saattaa tehdä sinusta herkemmän auringonvalolle. Pysy pois auringosta, ja jos se ei ole mahdollista, käytä suojaavia vaatteita sekä aurinkorasvaa. Älä käy solariumissa lääkkeen käytön aikana.

Jos sinulla ilmenee seuraavia sivuvaikutuksia lääkkeen käytön aikana, ota välittömästi yhteys lääkäriin:

 • Lihas- ja nivelkipua
 • Sekavuutta
 • Poikkeuksellista janoa ja/tai nälkää
 • Pyörtymistä
 • Poikkeuksellisen nopeaa tai muuten epätavallista sydämentykytystä
 • Tihentynyttä virtsaamisen tarvetta tai virtsanpidätyskyvyttömyyttä
 • Tasapainon kadottamista tai vaikeuksia pysyä pystyssä
 • Jäykkyyttä, kouristuksia tai vapinaa.

Myös seuraavia sivuvaikutuksia saattaa ilmetä:

 • Ummetus
 • Heikentynyt seksuaalinen kyvykkyys
 • Univaikeudet
 • Huimaus tai uneliaisuus
 • Lisääntynyt tai vähentynyt syljen eritys
 • Pahoinvointi ja oksentelu
 • Painonnousu
 • Päänsärky
 • Liikehäiriöt.

On myös mahdollista, että erilaisia tulehduksia, muutoksia ruokahalussa tai mielialassa, näön sumenemista, verenpaineen nousua, hengitystieoireita, mahavaivoja, ihottumaa, ihon punoitusta, lihaskouristuksia, kuumetta tai turvotuksia ilmenee lääkkeen käytön aikana. Ylensyömistä lääkehoidon aikana tulee välttää usein ilmenevän painonnousun välttämiseksi.

Kaikkien muiden lääkkeiden samanaikaisesta käytöstä tulee sopia lääkärin kanssa. Selvitä lääkärin kanssa, oletko allerginen lääkkeelle ennen lääkehoidon aloittamista. Ilmoita lääkärille, mikäli kärsit Parkinsonin taudista tai silmä-, maksa- tai munuaisongelmista.

Alkoholin käyttöä Geneerinen Risperdal -lääkkeen käytön yhteydessä tulee välttää.

Kenelle tabletit eivät sovi?

Pienten lasten tai heidän, joilla on todettu allergia vaikuttavaa ainetta kohtaan, ei tule käyttää lääkettä. Myös raskaana olevien tai imettävien naisten tulisi välttää lääkkeen käyttöä. Koska lääke imeytyy myös ihon läpi, raskaana olevien tai imettävien naisten ei tulisi myöskään käsitellä lääkettä.

Iäkkäät ihmiset saattavat olla muita alttiimpia kärsimään yllä mainituista Geneerinen Risperdal -lääkkeen sivuvaikutuksista.

Miksi ostaa verkkoapteekista?

Lääkkeiden ostaminen verkkoapteekista on vaivattomampaa kuin perinteisestä kivijalkaliikkeestä. Asioiminen on helpompaa ja nopeampaa, kun sen voi tehdä kotoa käsin. Kun ostaa verkossa sijaitsevasta apteekista, ei myöskään tarvitse käyttää aikaa jonottamiseen tai fyysiseen apteekkiin lähtemiseen. Lääkkeiden hinta on myös usein halpa verrattuna kivijalkamyymälöihin, eikä resepti ole usein välttämätön.

Lääkkeiden hinnat ovat keskimäärin Suomessa korkeat, eikä lääkkeitä ole apteekeista usein saatavilla ilman reseptiä. Verkkoapteekista ostettaessa lääkkeet saa yleensä halvemmalla, minkä lisäksi ilman reseptiä tarjolla oleva valikoima on usein laajempi. Lisäksi verkkoapteekki voi tarjota paljousalennuksen; hinta on halvempi, kun tuotteita ostaa paljon kerralla. Samalla kotiinkuljetuksen voi saada ilmaiseksi, jolloin tilauksen hinta on vieläkin halvempi.

Verkkoapteekista ostaminen on kätevä tapa ostaa lääkkeitä ilman turhaa vaivannäköä, ja samalla säästät sekä aikaa että rahaa. Koska lääkkeiden hinnoittelu Suomessa on varsin säänneltyä, on usein kannattavaa ostaa lääkkeet ulkomaalaisesta verkkoapteekista, jossa lääkkeen hinta on matalampi. On myös helpompaa, kun resepti ei ole yhtä usein vaadittu kuin perinteisissä apteekeissa.

Ostamisen helppous ja vaivattomuus, nopeat toimitusajat ja halpa hinta ovatkin syitä ostaa Geneerinen Risperdal verkkoapteekista sen sijaan, että valinta olisi tavallinen apteekki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *