Acticin

Permethrin

acticinActicin on lääkevalmiste ja voide, joka sisältää  5% permetriiniä. Permetriini on tarkoitettu erityisesti syyhyyn. Syyhy leviää suorassa ihokontaktissa, jos tartunnan saanut henkilö koskettaa toista ihmistä. Jos sinulla on todettu syyhyä, voi hyvinkin olla että myös perheenjäsenesi tai intiimissä kanssa käymisessä olleet kumppanisi voivat tarvita myös Acticin-hoitoa.

Jos epäilet sinulla olevan syyhyä ja olet ollut läheisessä kontaktissa muiden kanssa, keskustele tästä asiasta lääkärisi tai terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

30g × 1 cream
€ 42.04
€ 42.04
30g × 2 creams
€ 51.39
€ 25.70
30g × 3 creams
€ 56.07
€ 18.69
30g × 4 creams
€ 60.74
€ 15.19
30g × 5 creams
€ 65.42
€ 13.08

Osta Acticin voidetta netistä

Acticin on tarkoitettu vain ulkoiseen käyttöön, eikä sitä tule niellä eikä muutenkaan nauttia suun kautta. Kun käytät Acticinia, älä käy suihkussa tai kylvyssä ennen lääkkeen käyttöä. .

Voidetta tulee hieroa huolella ihosi kaikille pinnoille, aina jaloista päähän asti ja kaikkialle kehoon. Tämäkin siitä huolimatta, että ihottumaa voisi esiintyä vain tietyissä paikoissa. Voidetta tulee levittää myös sormien ja varpaiden väliin, eri kehon osien taitoksiin, pakaroiden väliin, sukuelimiin ja vatsalle.

Leikkaa kynnet lyhyiksi ja aseta voidetta hammastikun avulla kynsien alle. Yritä mahdollisuuksien mukaan hieroa voidetta kaulaan, päänahkaan, otsaan ja hiusrajaan – varsinkin jos hiuksesi ovat lyhyet.

Voiteen tulee vaikuttaa 8 – 14 tuntia, jonka jälkeen se voidaan poistaa suihkusaippuan avulla suihkussa. Jos autat toista henkilöä tällä lääkevoiteella, muista käyttää kertakäyttö- tai siivouskäsineitä, jotta tartunta ei leviä sinuun. Silmiin joutuessaan voide tulee puhdistaa runsaalla vedellä.

Säilytä lääke lasten ulottuvilta, huoneenlämmössä ja pois suorasta valosta. Jääkaapissa säilyttäminen ei sovellu tälle voiteelle, eikä varsinkaan pakastaminen. Hävitäthän asianmukaisesti voiteen, kun viimeinen käyttöpäivä on umpeutunut.

Acticin voiteella on halpa hinta laadusta tinkimättä

Rinnakkaislääke Acticin on teholtaan ja laadultaan aivan samanlainen kuin alkuperäinen Acticin. Siksi sillä on edullinen hinta, vaikka laadultaan se ei eroa millään tavalla alkuperäiseen verrattuna. Geneerisen Acticinin vaikuttavat ainesosat ovat samat kuin alkuperäisessä. Tämä johtuu siitä, että alkuperäisen lääkkeen patentit ovat rauenneet ja ne ovat tulleet muiden lääkevalmistajien käyttöön.

Koska muiden lääkevalmistajien ei tarvitse kuluttaa rahaa kehitystyöhön, on rinnakkaislääkkeenä myytävä Acticin tästä syystä halvempi. Teho on kuitenkin täysin samanlainen – vain hinta on halvempi.

Sinun kannattaa muistaa, että muita ihonhoitoon tarkoitettuja tuotteita ei kannata käyttää sillä alueella, jota hoidat Acticin -lääkkeellä.

Acticin ilman reseptiä verkkoapteekista

Acticin-voidetta on saatavilla verkkoapteekista ilman reseptivaatimusta, mutta suosittelemme aina ottamaan yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen tai omaan lääkäriin ennen lääkkeiden tai voiteiden käyttöä. On järkevää kysyä, onko terveydentilan tai allergioiden vuoksi joitain esteitä, miksi lääkettä ei voisi ottaa.

Jotta alan ammattilaiset voivat kertoa, voitko käyttää tätä voidetta, tulee heidän tietää, onko sinulla jokin seuraavista:

 • astma
 • allerginen reaktio permetriinille, väriaineille, kotitalouksien hyönteismyrkyille, muille lääkkeille, säilöntäaineille, elintarvikkeille tai krysanteemeille
 • oletko raskaana / yrität tulla raskaaksi
 • imetät lastasi

Jos olet hankkimassa voidetta lapselle, keskustele asiasta lastenlääkärin kanssa. Acticinia voidaan joskus määrätä jopa alle 2 kuukautta täyttäneille lapsille, kannattaa aina olla varovainen. Jos joskus epäilet käyttäneesi liikaa Acticinia, ota yhteys heti myrkytystietokeskukseen sekä ensiapuun.

Terveydenhuoltoon kannattaa kertoa kaikki lääkkeet, tabletit, yrtit ja ravintolisät, joita käytät – ennen kuin aloitat Acticin -lääkkeen käyttämisen. Kerro myös, jos käytät alkoholia, poltat tupakkatuotteita tai käytät huumeita.

Kuinka ostaa Acticin -voidetta Suomessa

Jos ostat Acticinia suomalaisista kivijalkamyymälöistä, tulee sinun pyytää lääkäriltäsi resepti. Tämä voi olla vaivalloista ja epämukavaa, joten kannattaa miettiä, tilaisitko sittenkin Acticin voiteen kotoasi online -kaupasta tietokoneella tai älypuhelimella. Rinnakkaislääke Acticin tuodaan mahdollisesti kotiovellesi asti tai ainakin lähimpään pakettien noutopisteeseen.

Verkkoapteekista tilattuna säästyt vaivalta mennä kivijalkamyymälään ja hinta  on halvempi kuin mitä maassamme mikään apteekki tarjoaa. Osta siis tätä voidetta netistä vaikka oman sohvasi mukavuudesta.

Osta Acticin netistä jo tänään

Osta ja tilaa Acticin-voidetta siis netissä jo tänään, mutta muista kuitenkin tärkeät neuvot, jotka löydät myös pakkausselosteesta. Ensinnäkin: tätä lääkettä ei tule jakaa muiden kanssa, vaan se on sinulle henkilökohtaiseen käyttöön.

Geneerinen Acticin verkosta tilattuna on samantehoinen kuin alkuperäinen lääke. Siksi ei kannata huolestua, jos kutinaa sekä ihottumaa esiintyy neljänkin viikon ajan hoidon päätyttyä. Se voi reaktio, joka on vain väliaikaista. Jos taas ihottuma ja kutina on liian voimakasta ollakseen normaalia, tai jos ne jatkuvat yli kuukauden ajan, ota yhteyttä lääkäriin pikimmiten.

Muista myös hygienia kotona sekä vaatteiden, pyyhkeiden sekä liinavaatteiden peseminen, jos ne ovat koskettaneet ihoasi. Sinun ei tarvitse pestä muita vaatteita, kuin ne, jotka ovat olleet kosketuksessa sinuun. Normaaliin tapaan voi edelleen pestä huonekalut, matot, seinät, lattiapinnat ja takit.

Jos saat seuraavia sivuvaikutuksia, ja ne häiritsevät elämääsi, ota yhteyttä lääkäriin tai terveydenhuollon ammattilaiseen (kuten esimerkiksi terveysaseman sairaanhoitaja):

 • kutina
 • punoitus
 • lievä ihon turvotus
 • pistely
 • tunnottomuus
 • ihottuma
 • kihelmöinti

Muitakin sivuvaikutuksia voi olla kyseessä, mutta edellä mainitut ovat niitä yleisimpiä.

Ota pakkausselosteen ja lääkärin ohjeet kunnolla huomioon, jolloin voit käyttää Acticin voidetta huoletta ja ilman pelkoa erityisistä sivuvaikutuksista. Osta Acticin netistä, verkkoapteekista ilman reseptin tarvetta jo tänään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *